ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Now Reading
Θεία της Αντζελίνα Τζολί πέθανε από καρκίνο του μαστού
0

Θεία της Αντζελίνα Τζολί πέθανε από καρκίνο του μαστού

by admin27 Μαΐου 2013

Μία θεία της Αντζελίνα Τζολί πέθανε την Κυριακή από καρκίνο του μαστού, σε ηλικία 61 ετών, σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή, όταν οι γιατροί διέγνωσαν γονίδιο εξαιτίας του οποίου είχε πιθανότητες 87% να παρουσιάσει καρκίνο του μαστού και 50% πιθανότητες για καρκίνο στις ωοθήκες.

Η Ντέμπι Μάρτιν, νεότερη αδελφή της μητέρας της Τζολί, πέθανε στο Ιατρικό Κέντρο Παλομάρ στο Εσκοντίντο κοντά στο Σαν Ντιέγκο. Ο σύζυγός της, Ρον Μάρτιν, δήλωσε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ότι η σύζυγός του έφερε το ίδιο μεταλλαγμένο γονίδιο, με την ηθοποιό, το BRCA1.
Στις 14 Μαΐου, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή, με άρθρο της στους New York Times.  «Τώρα θα πω στα παιδιά μου ότι δεν κινδυνεύουν να με χάσουν από αυτή την ασθένεια» αναφέρει και σημειώνει ότι η μητέρα της -μετά από 10 χρόνια μάχης με την ασθένεια- νικήθηκε σε ηλικία 56 ετών. Κάνοντας αναφορά στην εμπειρία της από την ασθένεια της μητέρας της και το γεγονός ότι δεν επέζησε για να γνωρίσει όλα της τα εγγόνια, η Ατζελίνα Τζολί δήλωσε ότι πήρε την απόφαση να δράσει προληπτικά και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου όσο περισσότερο ήταν εφικτό.
Μετά από τρεις μήνες επεμβάσεων που ολοκληρώθηκαν στα τέλη Απριλίου, κατά τη διάρκεια των οποίων αναφέρει ότι εργαζόταν κανονικά και κράτησε την ιστορία μακριά από το φως της δημοσιότητας, η Τζολί μίλησε ανοιχτά για το θέμα, στέλνοντας το μήνυμα προς τις γυναίκες ότι δεν ήταν μια εύκολη απόφαση αλλά είναι πολύ χαρούμενη που προχώρησε σε αυτήν.
Πηγή: ΑΜΠΕ
About The Author
admin